Beköszöntő

  Védekezésre kényszerítenek bennünket. És nekünk jogunk van az önvédelemhez. Mi már nem alkuszunk. Háború van és több arculcsapást nem viselünk el. Önvédelmünkhöz kiválasztottuk a fegyvernemünket és felvesszük a végletekig kiprovokált harcot. A nemzetünket mérgező bűntudat gyümölcsöseit pedig ősi parazsunk által gyújtott tűzzel porig égetjük.
 
  Lapunk címe: Zsarátnok, ami parazsat, tüzet jelent. Ős örökségünket védjük, régebbiek vagyunk, mint a kereszténység, és vállaljuk magyarságunk és földrajzi hazánk szellemi, erkölcsi és műveltségbeli gyökereit. Vagyis: magyarok és európaiak vagyunk. Az eredet, ami valóban mi vagyunk, fontos nekünk, és le kívánjuk magunkról vetni a ránk rakódott salakot. Csak tiszta forrásból kívánunk inni, csak azt kívánjuk továbbvinni, ami hitelesen a miénk, figyelve a mai lehetőségeket és a korunknak megfelelő formákat.
 
  Érezzük, szükség van az azonos gondolkodásúak összefogására és az érdeklődők tájékoztatására. Így egy igazi, megalkuvásmentes, hiteles pogány folyóiratra is, ahol egymás hangját erősítjük. Nehéz a helyzetünk, hiszen még a legközelebbi barátaink is gyakran értetlenkedve néznek minket. Nem értik, hogy a pogány csak annyit jelent, hogy nem keresztény. Meg kell szabadulni a keresztények rágalmaitól.
 
  Beástuk magunkat tehát saját világunkba. És ilyen szemmel nézzük a világ minden más népét. Őket is önmagukban figyeljük, nem rájuk kényszerített lózungjaikkal. Mert az ő szabadságuk és hovatartozásuk is minket erősít. Tehát legkevesebb tervünk is több mint jelenlegi helyzetünk megszilárdítása.
 
  Aki a lapot olvassa, az egységes pogány szellemiséggel ismerkedhet meg. Ebben nem lehet kivétel. Örülünk, hogy ma már nem vagyunk egyedül. Viszont mi mást és máshogyan akarunk, szellemileg kiválni, egyebekben azonban szigorúan egységbe rendezni. Kevés, ha csak a nem tetszőre, a kártékonyra mondunk nemet. Az éltetőt, a tisztát is fel kell mutatni és igent is kell mondani rá. Nem foglalkozunk, nem is foglalkozhatunk napi politikával. A mögöttest, a hátteret, a gyökeret vizsgáljuk, tisztítjuk.
 
  A magyar hagyományt képviseljük és annak ellenségeit (kereszténység, kommunizmus, liberalizmus és más internacionalista ideológiákat), a felforgatókat kívánjuk leleplezni.